Aalborg, juni 2017
Referat fra Generalforsamling Agri Invest den 23/5 2017 på Agri Nord
AD 1 : VALG AF DIRIGENT
Fmd. bød velkommen og meddelte, at bestyrelsen foreslog Jens Bigum som dirigent. Ligeledes foreslog han Leif Eltved og Lene Kjær fra Agri Nord samt aktionær Ole Nielsen som stemmetællere.
Alle godkendt af forsamlingen.
Dirigenten takkede for valget og konstaterede, at generalforsamlingen var lovligt indkaldt den 8/5 2017 og dermed også beslutningsdygtig. Informerede om, at generalforsamlingen blev optaget på video/lydfil, da referent Birthe Dencker Sørensen var fraværende.
Punkt 2, 3 og 4 har en naturlig sammenhæng og behandles under et.
AD 2: BESTYRELSENS BERETNING OM SELSKABETS VIRKSOMHED I DET FORLØBNE ÅR V/FMD
Preben Hansen måtte erkende, at formandsposten havde bragt på et uforudset, kæmpe arbejde de seneste 2 år, og skulle nu fremlægge et dårligere resultat end sidste år.
2016 har driftsmæssigt været et rimeligt år, så har stor tiltro til fremtiden.
Sidste år var resultatet langt dårligere end forudset, og det var svært at finde en forklaring herpå, da der hvert år er kommet anmærkningsfrie regnskaber.
Det gav naturligvis stor aktivitet i bestyrelsen, og for at sikre, at alle i dag får den bedst mulige info, må bestyrelsen gerne byde ind, hvis de kan bidrage med information.
Efter ledelsesskiftet sidste år arbejdede bestyrelsen med forskellige løsningsforslag, men endte med at bede vores nyvalgte revisor fra BDO om at hjælpe med en gennemgang af bogholderiet i Rumænien, med start i juni måned. Bogføringen har altid ligget eksternt, da man skal have en med autorisation ( Carmen), og hende har vi haft et noget vanskelig samarbejde. Vores eget kontor har ikke haft adgang til bogholderiet, og vi bad derfor Carmen møde op for gennemgang. Kunne konstatere afstemningsfejl mange år tilbage, eks. forudbetalinger, tilgodehavende, bankkonti som ikke eksisterer, så det kan undre os, at det år efter år er blevet til regnskaber med blanke påtegninger.
Fmd ville gerne understrege, at man intet er stødt på, der ligner svig.
Efter dette, fortsatte disse gennemgang/besøg en gang månedligt året ud, og der blev søgt efter ny revisor, som skulle have kendskab til landbrugsregnskab. Her lykkedes det os at finde en i november – Tudor, BDO i Rumænien.
Med det besvær vi havde oplevet med Carmen, opfordrede vi revisor til at gå tidligt i gang med revisionen. Vi gik også ud fra, at en lokal forankret ville nemmere være i stand til at få det fra Carmen, vi skulle bruge. Det har været et langt sejt træk med forsinkelser, hvilket er årsagen til, at vi udsatte generalforsamlingen. Vi har 8 selskaber, og der nåede at komme 8 udkast, før det blev endeligt !
På dansk jord har BDO samlet koncernregnskabet, og det er sammen med Ledelsesberetningen forsøgt gjort så informativt, som muligt.
Kort Update omkring driften v/Jørgen Stougaard
Fremviste en oversigt over arealerne, ejerskab mv. (se vedlagte PP).
Som noget nyt har vi ærter og vårbyg for at have noget i efteråret af hensyn til MFO. Vi tilstræber mest hvede og raps, da vi her har haft mest succes.
Sidste år havde vi for mange maskinnedbrud, de stod for meget stille og vi havde store vedligeholdelsesomkostninger. Derfor iværksatte vi et program på både dansk og engelsk, så vi hurtigere kunne få maskinerne lavet. To gamle mejertærskere er solgt, og vi indlejer 2 mejetærskere til fast ha pris.
Der er lidt store forskelle på afgrøderne i år, pga forskellige vejrforhold på sitene. Satser på at have 6 sorter i fremavl – typisk bliver de 4 af dem brugt.
Selskabskonstrukturen v/Preben Hansen
Selve strukturen – (Se vedlagte PP)
Amaru, er den nordligste site ved Bukarest, hvor Kjeld er driftsleder.
Amaru Trade og Magica Amaru er to selskaber, der er i drift. Vibe er oprettet for at søge hektar tilskud på lidt tvivlsomme arealer hjem.
I Videle : Agri Consortium Videle og Agri Consortium er der, hvor alt jorden ligger, og lejes ud til de respektive selskaber.
Oravita er den vi er i gang med at sælge. Agri Consortium Oravita SRL og Agri Trade Oravita SRL er de 2 selskaber, der er drift i nu
Oravita Farming er oprettet til at lægger jorden i til fremtidig ejerskab til forhåbentlig nye købere/ejere.
Tilstræber at få lavet en Update, så ejerskaberne/jordstykkerne kan ligge ved de enkelte ejendomme.
Er meget nemmere ved et salg, har lært af erfaring.
Likviditet
Sidste år havde vi store udfordringer med likviditeten – specielt omkring høst. Vi har indhentet en del på et godt driftsår i 2016, fået hektarstøtte mv. tidligere hjem, indkøbt kemikalier til betaling efter høst uden ekstra omkostninger.
Vores budget er meget forbedret, og vi har fuld likviditetsdækning frem til høst. Giver god ro.Resultatforklaring
Vi har i 2016 haft ekstra store lønomkostninger – dels på grund af lederskifte, salgsprocessen med tilkøb af ekstern rådgivning, større renteudgifter pga. mgl. likviditet sidste år og afgrøde finansiering.
Viser et underskud på 24,2 mio kr., og en korrektion på egenkapitalen på ÷ 13,6 mio kr.
De 13,6 mio er udskudt skat, og stammer fra en opskrivning på jord. Der er gennem årene foretaget 3 opskrivninger, og der er regnet udskudt skat på de 2, men den 3. mangler, hvilket udløser de 13,6 mio kr. Af de 24,2 er ca. halvdelen tidligere års fejl i bogholderi.
Dobbelt jordsalg
Dobbelt jordsalg, et ikke ukendt fænomen i Rumænien. En god del er fra et jordsalg til en, der ønskede at opføre en svinestald. Gik aldrig på plads – og beløbet blev ført tilbage. Derudover et lille areal – nordligt i Amaru, som blev solgt fra for 2 år siden
Fra Oravita ejendommen er der også noget jord, som blev købt samlet af nogle Italienere, og det har de solgt 2 gange. Dem får vi nok skovlen under, da de også har søgt ha tilskud hjem på jord, de ikke ejer.
Af- og nedskrivning.
Anlægskartoteket er gennemgået og rettet. Genberegnet og maskiner afskrives over 10 år med 15% scapværdi. Transportanlæg, siloer og bygninger afskrives hh. 10,20 og 30 år
Moms tilgodehavende på 10 mio er nedskrevet med 5 mio, da Carmen umiddelbart ikke mener, at vi har dokumentation nok til at søge det hjem. Vi har søgt hjem i 2 selskaber. Det ene beløb er udbetalt og det andet er godkendt, men endnu ikke udbetalt.
De øvrige ansøgninger er igangsat, vi vil til bunds, men vi har ingen sikkerhed for, hvor meget vi får – derfor nedskrivningen.
Samlet set er minus på 25,4 mio Dkr. som rammer egenkapitalen – mens driften i 2016 giver et positivt resultat på 1,2 mio Dkr. (se PP med resultatforklaring).Vores største værdi er naturligvis jorden (jf. PP). 66,4 mio Dkr. værdi for jord, der ikke er i drift.
Ny revisor i Rumænien har fremhævet værdisætning på jord, men bestyrelsen har med kendte handelspriser konstateret, at den samlede jordværdi er ok.
Vi kender 5800 Euro/ha fra Roden, men også en pris for små stykker uden cadester på 4000 Euro/ha.
Vi kender også en pris for små stykker uden cadester på 4000 Euro/ha, hvor køber selv udfører og betaler registreringen.
17. maj underskrev fmd. aftale om salg af 175 ha, der ligger i 329 stykker.
15 ha er ikke dyrket sandjord, og de 160 ha har været lejet ud siden 2014. Det er denne lejer, der er køber, da han også har forkøbsret.
Med disse eksempler på jordpriser som udgangspunkt, mener vi værdien er rigtig.
Der er meget fokus på, at jord er registreret korrekt – det er ikke nok, at det er i cadester men hele historien skal der også være styr på. Vi er derfor ved at planlægge, hvordan vi hurtigst muligt kan få alt vores jord i cadaster + have fuld dokumentation.
Planche arealoversigt, værdiansættelse – jf. PP.
Salg Oravita
Due Diligence er stadig i gang. Det, der tager tid er kontrol af jordstykker, og der er ca. 15 dokumenter pr. ha.
Nyeste opdatering er fra et møde den 18 maj. Her kunne købers advokat berette om en masse problemer, og det fik fmd. til at spørge om det betyder, at vores jord slet ikke kan handles. Det blev konkluderet, at om 2 – 3 uger er de færdige, så mon ikke det lykkedes
Jorden er det, der kræver mest kontrol. Med 15 dokumenter pr. ha × 3700 er det ikke så mærkeligt, at det er udfordrende. Der er øget opmærksomhed på dokumentation, og der forventes stigende jordpris.
Planen er at få handlen lukket i sommer, og at køber overtager driften, når såning af vinterraps starter. Høsten – solsikke og majs tilhører os, og vi lejer siloer og afvikler høsten i løbet af vinteren.
Indtil vi har afsluttet handlen, bliver der ikke reklameret med hvem køber er og heller ikke prisen.
Vi forventer at få en pris ca. 25-30 % over den bogførte værdi + at vi selv beholder avl og ha tilskud. Det tilstræbes at hjemtage beløbet billigst muligt – redegøres senere i dag af vores revisor.
Fremtiden
Fremtiden – hvad gør vi for at sikre at vi holder kursen og ikke igen næste år skal fremlægge et dårligt resultat.
IT styres her fra Agri Nord, det samme gælder bogholderi på dansk grund. Sekretærfunktionen på dansk jord ligger hos Birthe Dencker, som i denne uge er på ferie. Derfor optages generalforsamlingen på lydfil, så hun kan udarbejde referatet, når hun er tilbage.
Vi har afsat ekstra omkostninger til disse omlægninger i 2017, hvor efter der skal ske et fald i administrationsomkostningerne. Det vil også fremgå når budgettet fremlægges
AD 3: FREMLÆGGELSE AF DEN REVIDEREDE ÅRSRAPPORT OG LEDELSESBERETNING TIL GODKENDELSE V/CHRISTIAN BRASHOLT
CB takkede for valget som revisor i 2016. BDO tæller ca. 1100 medarbejdere og har forbindelser til udlandet – bla. Rumænien. BDO Rumænien, Bukarest, har revideret underliggende dattervirksomheder
Årsregnskabet er opstillet i henhold til den ”opdaterede årsregnskabslov”, med de krav den indeholder for selskabets regnskabsklasse.
Den uafhængige revisors påtegning
Årsregnskabet for 2016 er aflagt med en revisionspåtegning med en ”bortset fra konklusion” omhandlende den mulige indvirkning af de forhold, der er beskrevet i grundlag for konklusion, samt med fremhævelse af forhold i regnskabet.
Forbehold for de indregnede værdier i balancen pr. 31. december 2015, herunder afledte fejls effekt af resultatopgørelsen for 2016. I forlængelse heraf omtalte af udsædvanlige forhold i året, herunder med resultatpåvirkning med mio. kr. 25,4, samt korrektion over egenkapital direkte med 13,6 mio. kr.
Forbehold for manglende registrering af det formelle ejerskab i ”Land Book Register Code”, og den deraf afledte effekt, svarende til en jordbeholdning på mio. kr. 151,8.
Årets modificerede påtegning er en direkte konsekvens af underliggende påtegninger på de rumænske årsregnskaber.
I regnskabet er der omtale af fremhævelse af forhold, herunder omtale af regnskabsmæssigt skøn, og den dermed forbundne usikkerhed, der er udøvet ved hensættelse til imødegåelse af tab på momstilgodehavende. Tillige beskrivelse af usikkerhed der er
forbundet med selskabets indregning af landbrugsjord, som ikke er i drift eller udlejet med en samlet indregnet værdi med mio. kr. 66,4. Begge forhold som formanden tidligere har omtalt i hans beretning, og som ikke modificere revisors konklusion yderligere.
Hovedetallene i regnskabet: Omsætning på 55,7mio Dkr., Underskud på 24,2 mio Dkr., balancesum 480,7 mio Dkr. og en egenkapital på 367,4 mio Dkr.
Årets investeringer udgør ca 2,2 mio Dkr., og kan primært henføres til køb af fra en ny såmaskine til Oravita (1 mio) og resten er småinvesteringer.
Ledelsesberetningen (noter): Revisor henviser til yderligere omtale af årets ”udsædvanlige forhold samt usikkerhed ved indregning og måling.
Årets resultat af ”ordinær drift” udviser et overskud på 1,2 mio. kr., hvor årets ”udsædvanlige forhold” belaster resultatet med 25,4 mio. kr., netto et underskud på 24,2 mio. kr.
Gennemgik oversigt over jordfordelinger– se vedlagte PP.
AD 4: Beslutning om anvendelse af overskud eller dækning af tab i henhold til den godkendteÅrsrapport.
PH: Selskabet er, trods underskuddet, kørende også mht. likviditet, så der skal intet betales.
Debat omkring beretning og Årsrapport
Bo Arvin: Er der nogen begrundet mistanke om underslæb – og hvem har ansvaret for alle de negative tal ? Hvad med bestyrelsen, der har siddet i denne periode ? De 151 mio Dkr. som er bogført som jordværdi – kan vi være sikre på dem, når jorden ikke er registreret ? Kan vi komme i klemme på det ?Bo Poulsen: 1,4 mio ekstra personaleomk. ? Må forventes at være fratrædelse til RD – og den må vel forventes at falde igen ? 59 ansatte – kan det rationaliseres ? Nu sælger vi alt det jord, der er registret – og vi har sat alt jorden til samme pris. Er det realistisk – og koster det ikke ekstra, hvis vi skal have det registreret inden et evt. salg ?CB/PH: Samlet jordværdi er 303 mio Dkr., baseret på eksterne valuarvurderinger . Men med stigende jordpriser dernede, er beløbet ikke urealistisk. Vi arbejdet på at få det resterende registreret billigst og hurtigst muligt, men det tager tid.
CB: Vi har ikke under vor revision konstateret svigagtige forhold, men udelukkende afstemningsfejl mv. i Rumænien.
PH: Vi har startet en ny tid – vi har hidtil underskrevet ud fra de ting, vi har fået forelagt og sat vores lid til revisoren. Det er absolut ikke tilfredsstillende, og vi kan se, at det ikke har været i orden. Men intet udleveret materiale tyder på svig.
Bo Arvin: Var med på en af de første bestyrelsesture med en direktør, der absolut var rundhåndet – har det været tilfældet hele vejen rundt ? Nu har dette kørt så dårligt i så mange år – havde vi lejet jorden ud i 2015 som Torben Lauridsen foreslog, havde resultatet været ca. 60 mio bedre. Ser vi på opskrivningen af jord og usikkerheden omkring de 151 mio, så har vi en risiko for at miste alle vores penge.
PH: 60 mio mere ved udlejning – er ikke realistisk. Havde vi gjort det fra start med al jorden, kunne beløbet måske være realistisk, men det var jo ikke den holdning vi havde. Det skulle købes og
sættes i drift, og det kan man ikke bare lave om på et halvt år. Eneste mulighed vi har nu er at få jorden registreret og solgt. Det er min bedste anbefaling at holde fast i driften og få skabt værdi.
Største del af ekstra løn er til RD, som er afviklet i 2016. Vi tilretter hele tiden for at spare omkostninger. I antallet er også traktorfører mv. som ikke får den store løn. Der er jo krav om, hvor mange timer de må have – og vi havde kontrol i vinter.
Det er svært at give en præcis pris på at få jorden registreret, men vi vil forsøge at have en plan klar til efteråret
Ejnar Lyngby: Mister vi jorden, hvis vi ikke kan bevise, vi ejer den – og er pengene det er købt for så tabt ?
Ole Nielsen: Kan vi kræve erstatning/anlægge sag overfor tidligere revisor ? Der er glemt udskudt skat på 13,6 mio samt alle de andre fejl, som dansk revisor burde have opdaget for længe siden. Fyring af direktøren skulle være sket for 3-4 år siden, så kunne vi have undgået mange af disse fejl.
PH: De 175 ha der lige er lavet aftale om, har de op til 1,5 år til at få det bragt i orden. Pengene overføres efterhånden, som det er kommet i cadaster. De betaler leje indtil jorden er korrekt registret.
I Oravita er ca. 50 ha solgt 2 gange – og det hænger vi lidt på. Men vi forfølger italienerne, da de har søgt Apia på det tidligere.
Har undersøgt hos en advokat mht sagsanlæg – og vi skal kunne dokumentere et såkaldt tab, og det har vi ikke. Dette er udelukkende et spørgsmål om, hvornår tingene er bogført.
Bestyrelsen har også et ansvar, og vi har gjort det ud fra det, vi har fået forelagt og efter bedste evne.
Vi skulle aldrig have haft noget med tilskud i et projekt, som med møllerne. Undervejs er der kommet krav om at lave et økologisk areal/slutprodukt – har bygget med tilskud i både Oravita og Amaru.
Vi har forhandlet med økologer i Oravita om at bruge møllen, for ikke at betale noget tilbage. Ellers sætter vi selv lidt produktion i gang.
JS: Jordværdier er sat ud fra valuarvurderinger, og der er taget højde for usikkerheder.Valdemar Bogh: Det er skræmmende, det der er foregået. Hvor lang tid forventes der at gå, før alt er registreret ? Er prisaftalen ikke på plads mht. salget ? Hvordan skal et evt. overskud fordeles ?
Helt utilstedeligt af dansk revisor har overset de 13,6 mio og håber, at Richardt Duus er helt ude af billedet – også mht. salg ? Dejligt, at vi har fået en dygtig og ny revisor.
PH: Vi kan ikke sige, hvor lang tid – men der går min. 2 år, inden alt er registreret. Vigtigt at vi også får det samlet samtidig med – har meget fokus på det.
Hvis ellers tingene er, som det skal være – får vi den aftalte pris. Svært at forklare de 13,6 – og meget frustrerende med alle de fejl. RD var med omkring salget, da han havde bedste overblik over netværket af købere. Det var ikke specielt nemt at arbejde sammen med en afskediget direktør i 6 mdr., men vi løste opgaven i et godt og professionelt samarbejde og nåede frem til den køber, vi har i dag, så missionen er lykkedes og RD er helt ude nu. Helt eminent samarbejde med Christian Brasholt, hvilket har været en stor hjælp og fornøjelse.Ole Skårhøj: Fortiden fortjener ikke meget ros. Forventer I overskud fremover ? I 2016 er intet investeret, og det må forventes at være en nødvendighed med så mange ha jord. Er det nødvendigt med registrering af jord, for at dokumentere ejerskab ?
PH: Vi var ikke bange for at investere de mange penge, da vi startede op. Det kom bag på os, hvordan det fungerede med ejerskaberne dernede. Man skal kan dokumentere ejerskabet, og det er i sig selv en udfordring, tager tid og er meget kompliceret, når man skal sælge. Vi vil gerne op på 80% i cadester. Der er medtaget en fornuftig investeringssum i budgettet, og vi forventer positiv drift fremover. Køber har allerede brugt rigtig mange penge på DD, så de er seriøse.
JS: Investeringer – nej der blev ikke investeret meget i 2016 og heller ikke i 2017, det skal slides ned, så vi kan lave en rationalisering på en gang. Svend Jensen: Vi har forøget vores omsætning med 15-20 mio. hvis vi ser tilbage fra 2012 – kan vi fremover forvente en omsætning på 60 mio ?
PH: Vi har taget hul på reduktion i omk., men I vil ikke se den så meget i 2017. Får vi solgt, skal der selvfølgelig ske noget. Steen skal køre det det bedre sammen, og vi skal ikke have en ny direktør i DK.
Mht omsætning – 55 mio iår, og fremover vil det afhænge af, om og hvornår vi får solgt.Bo Arvin : Stor ros til fmd. for et flot stykke arbejde, ikke misundelsesværdigt og vi har fået virkeligheden frem. Mener ikke, regnskabet kan godkendes med de 151 mio. med alle de uvisheder, der er kommet frem. Derforuden ønskes mere info omkring DD ved salget – hvad følger med af inventar etc. Det er vores penge, så kun rimeligt vi får nogle tal frem. Måske har vi kompetente personer i kredsen, som kan komme med gode input.
Flemming Christensen: Mener der er sket alt for lidt mht. ejerskaber af jord – det skal der ændres på?
Bent Hjort Knudsen: Kan forstå, at mange ikke ved, hvordan det hænger sammen med jorden dernede. Oravita blev købt som en samlet handel, hvor al jorden var registreret. Herefter blev jord, der ikke var registreret købt på kontrakt. Senere kom der en lovændring, hvor man ikke kunne handle jord, der ikke var registreret. Gjorde man det, blev pengene for jorden deponeret, og kun frigivet, hvis jorden blev registreret. En meget væsentlig ændring i forudsætningerne.
PH: Håber det dækker en del af de spørgsmål, der er stillet i dag – tak til Bent, som var med fra starten og har godt kendskab til det.
Vi har kigget godt på de 151 mio. kr., så intet tyder på, at beløbet ikke er korrekt. Af hensyn til handlen, kan vi ikke oplyse mere om DD, men der er jord, bygninger, siloer, maskiner – men ingen avl eller igangværende arbejder. Vi slutter med at høste, beholder afgrøderne og de starter med at så.
JB: Det er vigtigt, at vi noterer os, at det ikke er en egenkapital der bliver nedskrevet med 151 mio., men kun en løftet pegefinger.
CB: Pegefingeren ”forbeholdet” fra Rumænien er ikke omkring værdiansættelsen, det er pga. af, at det ikke er lagt i cadester. Valuarvurderingerne ligger på det, så det er kun omkring usikkerheden. Kurs indre værdi er nu 114,6.Beretning og Årsrapport godkendt af forsamlingen.
AD 5: Fremlæggelse af budget for 2017
Første besøg CB og PH havde slut juni, og det gav lidt overblik over de ting, der skulle samles op på. Stor proces, men der er lavet et realistisk budget. Har tilsagn fra banker om opbakning, var lidt turbulent i 2016.
CB fremlagde budget for 2017, som viser et positivt resultat på 4,1 mio.
Likviditeten, har fint forspring, så det ser fornuftigt ud: Meget kemi er indkøbt, med kredit på indtil 1/8.
Tilgodehavende Apia penge kommer hurtigere hjem end forventet, og der er nogle investeringer, som er skubbet lidt.AD 6: Valg til bestyrelsen
På valg :
Niels Busk, Lars Skov Olesen, Jørgen Stougaard og Ole Søndergaard Madsen.
Niels Busk modtog ikke genvalg.
Forslag: De 3 siddende bestyrelsesmedlemmer samt Bent Jeppesen, Ole Nielsen, Torben Lauritsen og Keld Uhrenholt.
Torben Lauritsen ikke tilstede, og kunne ikke vælges uden accept. Kjeld Uhrenholt stillede ikke op i år, og syns, at bestyrelsen har gjort det godt. Opfordrer til at kigge seriøst på at få jorden registret.
Ole Nielsen ønskede alligevel ikke valg.
Valgt til bestyrelsen blev:
Genvalg til: Lars Skov Olesen, Jørgen Stougaard, Ole Søndergaard Madsen
Nyvalg: Bent Jeppesen
Fmd gratulerede med valget og bød velkommen til Bent Jeppesen.
AD 7: Valg af revisor
PH foreslog genvalg til BDO. Godkendt af forsamlingen
AD 8: Indkomne forslag
Intet indkommet
AD 9: Eventuelt
Spørgsmål omkring udlodning ved et evt. salg ?
CB: På foranledning af bestyrelsen, redegjorde CB kort for salgsprocessen, herunder at værdiansættelsen i salgsprocessen sker med udgangspunkt i aktiver, med et efterfølgende salg af ”aktier”
Selskabets sammensætning af ejerskab er mangfoldig, herunder ejerskab i regi af selskab, personlig, pension, udenlandske ejere m.v. Ved en evt. udlodning i forbindelse med et salg, vil de skattemæssige konsekvenser for den enkelte aktionær afhænge af hvordan midlerne udlægges og hvem aktionæren er.
Selskabets bestyrelse vil tilsigte at skabe den optimale situation for flest mulige, og vil naturligvis undersøge muligheden for at indhente dispensation fra SKAT til at behandle en kapitalnedsættelse eller tilbagesalg som et aktiesalg. En dispensation som vil udløse en skatterabat (afhængig af aktionærtype) på op til 15,4%. En dispensation fra SKAT er ikke noget retskrav, og vil bero på en konkret ansøgning, som for nuværende er forbundet med en relativ lang behandlingstid.
Det forudsættes at der ved konkrete forhandlinger og ved indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling i forlængelse heraf, vil blive udarbejdet uddybende notat til selskabets aktionærer.
Kjeld Larsen ønskede, at den indre kursværdi 114,6 blev opført i regnskabet. Tages til efterretning.
PH: Takkede Niels Busk for indsatsen i bestyrelsen samt hele bestyrelsen for det store arbejde. Også tak til alle, der har arbejdet positivt for Agri Invest, og ikke mindst Christian Brasholt, som vi har trukket hårdt på.
Rart med opbakning omkring opgaverne, specielt i et turbulent år.
Dirigenten afsluttede, og takkede for en god generalforsamling.
Referent Birthe Dencker Sørensen
____________________________
Dirigent Jens Bigum